Estetska stomatologija

ESTETSKA STOMATOLOGIJA

Dovedite Vaš osmijeh do savršenstva

Estetska stomatologija podrazumjeva korekciju izgleda i položaja zuba savremenim materijalima (kompozitne- bijele plombe, fasete, izrada keramičkih krunica i mostova, izbjeljivanje zuba savremenim sredstvima u ordinacijskim uslovima).

Današnja populacija sve više brine o svom izgledu, pa tako i o ljepoti svojih zuba i osmjeha. To i ne čudi, jer brojna istraživanja „kažu“ da naši sagovornici na nama prvo primete – lijep osmeh!

Bijeli i blistavi zubi daju sliku o zdravlju cijelog organizma. Takva spoljašnost svakako doprinosi i povećanju samopouzdanja i kvalitetnijoj komunikaciji kako na poslovnom tako i na privatnom planu.

Ukoliko niste zadovoljni svojim osjmehom obratite nam se, jer u našoj ordinaciji možete dobiti odgovarajuće usluge!

dental-clinic-kovacevic-estetska-stomatologija

ZAKAŽITE PRVI PREGLED

dental-clinic-kovacevic-veniri

VENIRI

Često najbolje rešenje za dobijanje idealnog osmjeha

Izrada venira je jedna od tehnika koja može doprineti lepoti Vašeg osmjeha. Efikasno se koriste kod oštećenih zuba ili ako je potrebno promjeniti oblik zuba ili zatvoriti razmake između zuba. Viniri su odlična alternativa keramičkim krunicama, posebno ako želite postići estetski efekat uz minimalno brušenje zuba. Uglavnom se izrađuju na prednjim zubima. Keramičke fasete, ukoliko su dobro isplanirane, ne samo da mogu pružiti savršen osmjeh, već su i vrlo otporne.

ZAKAŽITE PRVI PREGLED

Izbeljivanje zuba:

Izbjeljivanje zuba je procedura koja spada u domen estetske stomatologije. Obuhvata uklanjanje raznih diskoloracija i mrlja sa površine zuba, dok sama boja zuba postaje svetlija. Izbjeljivanje zuba spada u najpopularnije procedure u stomatologiji zbog toga što može značajno da poboljša izgled zuba, bez mnogo neprijatnosti i bez velikih troškova.

Preparati koji se koriste za izbjeljivanje zuba su u osnovi vodonik-peroksid, (hidrogen) ili karbamid-peroksid. Tokom primjene preparata za izbjeljivanje, u zubima se odigrava proces oksidacije – preparat prolazi kroz poroznu strukturu zuba i oksidiše interprizmatske naslage, koje su se tu istaložile tokom vremena.

dental-clinic-kovacevic-izbjeljivanje-zuba-prije

Zubi prije i poslije izbjeljivanja

Kako izgleda proces izbeljivanja zuba?

Prije počinjanja procesa izbjeljivanja neophodno je utvrditi boju zuba pacijenta, kako bi se mogli proceniti krajnji efekti. Neophodno je reći da su gornji zubi za nijansu bijelji od donjih i da su očnjaci kod većine osoba “žući“ od ostalih zuba.

Sam proces izbjeljivanja nosi određene propratne efekte koji mogu da dovedu do neprijatnosti kod pacijenata: hemijska oštećenja desni od sredstava za izbjeljivanje ukoliko desni nisu adekvatno zaštićene, povećana osjetljivost zuba na hladno i druge nadražaje i kada se procesom izbjeljivanja dobije isuviše svijetla boja zuba, poznato kao “overbleaching”, koji daje utisak neprirodnih zuba.

Efekti izbjeljivanja zuba najčešće traju od 1 do 2 godine, opet zavisno od osnovne boje zuba, odnosno od svakodnevnih životnih navika pojedinca. Međutim, samo jedan tretman ponovnog beljenja će povratiti početni rezultat.

Najčešće su u ponudi dva tipa beljenja zuba:

  • lasersko beljenje u ordinaciji
  • profesionalno kućno beljenje

Najčešće su u ponudi dva tipa beljenja zuba: lasersko bjeljenje u ordinaciji i profesionalno kućno bjeljenje

Obe procedure zasnovane su na upotrebi gela, vodonik ili karbamid peroksida različitih koncentracija. Što je veća koncentracija u gelu jači je efekat izbjeljivanja.

Međutim, treba znati da veće koncentracije mogu izazvati neželjene efekte kao što su osjetljivost zuba, ili oštećenje desni i usana. Izbjeljivanje zuba koje je rađeno pod kontrolom stomatologa, uz upotrebu zaštite za usne i desni, i uz pažljivu kontrolu stepena zasićenosti izbjeljivačem, sa sobom praktično ne nosi nikakav rizik niti štetne posljedice. Lasersko izbjeljivanje zuba radi se isključivo u ordinaciji i u tu svrhu se koriste gelovi za bjeljenje koji se aktiviraju svetlom. Procedura traje 1-2 sata i postigne se veoma brz rezultat bjeljenja. Savjet je da posle ovog tretmana treba koristiti i profesionalno kućno bjeljenje, kako bi se efekat duže zadržao.

dental-clinic-kovacevic-izbjeljivanje-zuba

KONTAKTIRAJTE NAS I ZAKAŽITE TERMIN