Parodontologija

PARODONTOLOGIJA

Spriječite ispadanje zuba na vrijeme.

U stomatološkoj klinici Kovačević najnovijim će se metodama parodontološke terapije stručno i iskusno osoblje na čelu sa profesorom parodontologije pobrinuti da se Vašem problemu pristupi na najadekvatniji način.

Parodontologija je grana stomatologije koja se bavi bolestima potpornih struktura zuba. Parodont je cjelina pojedinih tkiva koja podupiru zub, čine ga gingiva (zubno meso), parodontni ligament, cement zuba i alveolarna kost.

dental-clinic-kovacevic-paradontologija-2

ZAKAŽITE PRVI PREGLED

dental-clinic-kovacevic-paradontologija-3

PARODONTOPATIJA

Parodontoza, parodontitis, paradentoza (najčešći nazivi za opasnu bolest)

Parodontopatija je progresivno degenerativno oboljenje potpornog tkiva zuba koje za posljedicu ima klaćenje, pomjeranje i ispadanje zuba u terminalnoj (završnoj) fazi.

Danas je sve češće prisutna kod veoma mladih ljudi, a granica prvih simptoma spustila se sa kasnih tridesetih na rane dvadesete godine. Po najnovijim istraživanjima, gubitak zuba u čak 50% slučajeva izazvan je parodontopatijom, dok je za drugu polovinu odgovoran karijes kao uzročnik.

Parodontopatija se ne može izliječiti, već samo blagovremeno usporiti u određenoj fazi. Zato je prevencija najbitnija, a to podrazumjeva uklanjanje mekih i čvrstih zubnih naslaga, redovno pranje zuba, posjete stomatologu svakih 6 meseci, a na kraju ako je potrebno i hirurški tretirati.

Mi brinemo o Vašem osmjehu!

KONTAKTIRAJTE NAS I ZAKAŽITE TERMIN